pühapäev, 20. oktoober 2013

23.NOVEMBRIL TEATRISSE




REHEPAPP

Tauno Aintsi ooper
Urmas Lennuki libreto Andrus Kivirähki romaani ainetel
 

Muusikajuht ja dirigent Paul Mägi Dirigent Lauri Sirp, Taavi Kull Lavastaja Marko Matvere Kunstnik Iir Hermeliin Koreograaf Marika Aidla Valguskujundaja Imbi Mälk

Osades Tõnis Mägi, Lauri Saatpalu, Merle Jalakas, Kädy Plaas, Reigo Tamm, Karmen Puis, Märt Jakobson, Rasmus Kull, Pirjo Püvi, Valentina Kremen, Jaan Willem Sibul, Simo Breede, Kristiina Raahel Uiga või Liisa Tämm, Janek Savolainen


Ühel määrdunud maal elab kummaline segu rahvast, kes usub ja loodab ikka paremat, kuigi neid ümbritseb aasta läbi üks lõputu november. Trööstitu keskkond on seda rahvast küll morjendanud, aga ometi suudab ta uskuda, loota ja parematel päevadel isegi armastada.
Loo keskmes on Rehepapp Sander, kes vaatab oma rahva kasuahnust ja suuremaid ning väiksemaid unistusi pealt, püüdes neid suunata inimlikematesse sfääridesse. Aga aeg on sant ja keskkond kõle. Nõnda ei saa just öelda, et see oleks Sandrile kerge töö.

Kireva tegelaskonna hulgas leidub nii neid, kellele saame inimestena kaasa tunda, kuid ka neid, keda tahaks vihata. Arhailisele taustale vaatamata on tegelaste mured, soovid ja ootused ka tänapäeval mõistetavad. Lõpuks oleme kõik vaid inimesed.

Kivirähk on loonud suurepärase ja vaimuka üldistuse, milles ei puudu ei huumor ega ka ühiskonnakriitika. Ooperilavastuses on püütud seda kõike vaid võimendada.

Eesti keeles, ingliskeelsete tiitritega
Esietendus 18. oktoobril 2013 Vanemuise väikeses majas

 http://www.vanemuine.ee/rehepapp
***********************************************
Pilet 15 eur,
soodushind
õpilane, pensionär, ISIC / ITIC 12.-
Piletid peavad olema välja ostetud 28.oktoobriks.
Bussisõiduraha läheb 6 eur.

Ootan kiiret tagasisidet teatrihuvilistelt, hetkel broneeritud 26 kohta!
Marge
5176288

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar