esmaspäev, 22. juuli 2013

HARMOONIKAL


harmoonika_139

Taas enneolematult mõnus üritus! Kõik  tantsijad, kes viimasel minutil pakutud osalemisevõimalusele positiivselt vastasid, said väga toreda peoelamuse. Koos oli mõnusalt tore rahvas: tantsijaid rühmadest Kagu Kabujalakõsõ, Tuhkapusijad, Värten ja Reilender -  väljakuulutatult Kagu-Eesti rahvatantsijad Andre Laine juhendamisel. Tegime hommikust alates tublit trenni, harjutasime seltskonnatantsudega liikumisi ja õppisime ühiselt uue tantsu, lisaks oli meil veel soolotantsuna Põlva lõõtsaklubi muusikute saatel Kolumatsi polka. Kogu ürituse lavastas Ain Mäeots.
Maitsev lõunatoit ning puhkepaus enne peakontserti kulusid marjaks ära. Joonas tegi huvilistele sel ajal paadisõitu Põlva järvel.
Poleks osanud lootagi, et Intsikurmu pingid otsast otsani rahvamuusikahuvilise publikuga täituvad. Pidu algas  väga rõõmsalt.: kõik esinejad "varjusid" laululava nõlvade taha ja lõõtsahelide saatel tulid huilates, lauldes ja tantsides peoplatsile kõik pillimängijad ja tantsijad.
Peokava oli väga vaheldusrikas, kordamööda esinesid erinevad lõõtsamängijate kooslused, kapellid ja ansamblid Eestsi, Lätist ja Leedust. Tantsukava oli väga hoogne ja tõi kontsertkavasse annuse särtsu. Rahvas plaksutas kaasa ja tänas tantsijaid suure aplausiga.
Erikülaline Gerli Padar laulis koos rahvaga  tuntud rahvalikke laule, saateks samuti lõõtspillid Juhan Uppini juhtimisel.
Kontserdi viimane lugu oli pillimeestele hümniks kujunenud "Pillimehe leib", mida tantsijad vaat, et kõige rohkem kartsid, sest selle järgi oligi see uus tants, mis sugugi kergete killast liikumistega polnud ning mille õppimiseks oleks tunduvalt rohkem aega vaja olnud. Aga me olime tublid-kordasime mõttes liikumisi ja leppisime kokku, et tantsime rõõmsalt kõigest hoolimata. Täpselt nii ta välja tuligi: koondorkestri saatel koos Gerli lauluga läks lugu veel kordusele ka: publik aplodeeris püsti seistes ning esinejate emotsioonid olid laes. Kogu üritust soosis mõnus ilm, paistis päike,ainsa vihmasopsu said need, kes tund aega varem Intsikurmu saabusid. Õhtu oli väga kena, inimesed lustisid veel pikalt peale kontserti simmanil Läti rahvamuusikute kapelli saatel.
Ja oh imet, midagi enneolematut rahvatantsijate pidude ajaloos- kõik esinejad paluti lava taha hiigelsuurde telki, kus ootas uhke pidulaud peenete roogadega-tänuks pillimeestele ja tantsijatele. Süüa-juua sai rohkem kui mõnel peenel vastuvõtul. Rahvas sai mõnusalt juttu puhuda ja suurepärasele peole tagasi vaadata.
 Peo üks peakorraldaja Heino Tartes kiitis väga tantsijate etteastet ning oli väga rahul, et pidu väga õnnestus. Harmoonika vastu avaldasid huvi ka erinevad meediakanalid-kaameraid ja fotograafe oli nii palju, et lausa segasid tantsimist.
Oli üks vahvamaid pidusid, kus Reilender osalenud-nii oli ühine arvamus! Aitäh!
Reilendris tantsis ka Kabude Joonas , õige Joonas pildile ei jõudnudki.
harmoonika_222Tarmo fotod:
http://fotoalbum.ee/photos/tarts919/sets/1378333?page=1

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar