pühapäev, 27. aprill 2014

TANTSUD MOOSTES

Maakonna rahvatantsijate žanripäev oli sel aastal küll osalejate arvu poolest nigelam kui kuinagi varem, aga kohale tulnud nais-ja memmederühmad ning Reilender ainsa segarahvatantsurühmana said hakkama meeleoluka tantsukontserdiga. Päris ainsad meestantsijad Reilendri mehed siiski polnud, sest kohal oli ka valdavalt seltskonnatantse tantsiv segarühm Päripidi. Saal oli rahvast täis, kõik istuma ei mahtunudki ,"laval" vahetusid rühmad  kenasti järjekorras ning pärast tänati kõiki osalejaid rühmi raamitud tänukirja ja uhke siidisalliga.
Pärast kontserti liikusid tantsijad rongkäigus Mooste järve randa, kus mängisid lõõtsamehed, seltskond rahvatantsijaid  tantsis mitu ühistantsu ning  oligi alanud  Moisekatsi Elohelü-nimeline folgipidu. 
Üllatavalt palju muidu huvilisi liikus koos tantsijate ja rahvamuusikutega edasi viinaköögi juurde, kus rahvahulka tervitasid folgipeo korraldajad ning edasi toimus juba kõik suures folgikojas. Simmanil tantsitasid rahvast erinevad rahvamuusikud ning tantsuhuvilisi oli väga palju.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar