esmaspäev, 19. august 2013

REHEPIDU

Juba Soomereisil oli juttu Säkna rehepeost, mida on korraldanud Henriku pere ja sel aastal siis juba 15.korda. Kuna toimkond usaldas peakorraldajaks Henriku, oli tal voli meid peole esinejateks kutsuda. Olime rõõmsad ametliku kutse üle ja sel laupäeval pidu teoks saigi. Üllatavalt palju jagus osalejaid ja selgus, et sel peol on omad "püsikülalised". Vahetult enne pidu toimus Reilendri tantsijail väike tantsutrenn, Henrik eraldas selleks meile oma koduõue. Hoolimata sellest, et tantsuring mitmel korral koera territooriumile kaldus, ei juhtunud midagi -ju siis oli olukord (rahvamuusika ja tantsijad) koerale tuttav ja sobilik.
Peo algul toimusid kohased osavusmängud ja võistlused, ansamblipauside vaheaegadel lausa Säkna rammumehe valimine, millest ka rahvatantsijad agaralt osa võtsid. Meile jagusid ka mõned auhinnalised kohad.
Esinemiskava koos Helgeritega oli vahva, pea tunniajane "enneolematu Säkna rahvatantsupidu"meeldis publikule väga ja juba mitmendat korda selle suve jooksul kuuldus publikust: " Ärge minge veel ära, tantsige veel!"
Ürituse peakorraldajat Henrikut jagus kõikjale ja ta sai oma ülesandega väga hästi hakkama. Abivalmis, vastutulelik ja lahke- selline ta lihtsalt on. Koos oma väga toreda sõbra Margusega.
Üheks tähtsaks tegevuseks peol oli veel augustikuu sünnipäevaliste õnnitlemine. Palju lilli ja õnnesoove Sirlile, Helele, Annele ja Tiiale. Pikk peolaud, imeilus õhtu, toredad inimesed, mõnus tantsumuusika - aeg kulus märkamatult. Ja kui viimased Reilendri tantsijad peolt lahkusid, oli kell juba paar tunnikest pühapäevas.
Tarmo tegeles sündmuse jäädvustamisega ja pildid fotoalbumis-
http://fotoalbum.ee/photos/tarts919/sets/1383209?page=1
Oli kena suvelõpupidu, nüüd tuleb väike tantsupaus nii Helgerite kui Reilendri tantsijatele. Et siis mõne aja pärast taas hoolega uut hooaega alustada.

Reilender tänab väga huvitava tantsusuve eest kaaslasi Helgeritest, meie tantsurühma toetajaid ja sõpru ning heatahtlikku publikut, keda on olnud sel hooajal küll palju rohkem kui varem.

PS! Minul on täna sünnipäev! Olen üllatunud ja ülimalt tänulik nii erilise sünnipäevakingi eest! Suur aitäh sulle, kallis tantsija!
Hele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar