esmaspäev, 3. juuni 2013

MAARJA KÜLA LAULU-JA TANTSUPIDU- 2.JUUNIL

Kohe peale suurt Uma Pido toimus väike (aga suurem kui eelmisel aastal) Maarja küla laulu-ja tantsupidu. Olime kutsutud ja vastuvõtt oli kena, saime märgid rinda, hernesuppi süüa ja ohjeldamatult vett ja limonaadi juua. Mõni kohalik tuli nagu vana tuttav või sõber juttu puhuma, kutsus oma tuba vaatama ning soovis arutleda eluliste teemade üle.
Maarja külas_17Toimus traditsiooniline rongkäik, lõkke süütamine, avamine. Õhutemperatuur oli kuumarabanduse-lähedane, aga kohati puhus ka mahe tuul, justkui mererannas. Varjusime puude villu laagrisse teiste esinemisi vaatama-kuulama ning oma esinemisjärge ootama. Kava oli mitmekesine, kollektiivid ei kiirustanud lavalt ära, kõik olid aega võtnud selleks, et end näidata. Meiegi tantsisime 4 tantsu+2 ühistantsu Vastse-Kuuste ja ülikooli rahvatantsijatega.
Vahva oli kapelliga tantsublokk, kus täiega lõid tantsu külaelanikud ise, aga ka pealtvaatajad.

Maarja külas_100
Maarja külas_138Peo lõpus oli tradistiooniline ühislaulmine ( Tuhat tänu; Meil on elu keset metsa) ning üllatus-üllatus: tänukiri  osalemise eest oli kaunistatud Räpina triibumustriga.Fotograaf taas Tarmo.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar