pühapäev, 28. aprill 2013

PÕLVA-MOOSTE TEEL JA MOOSTES - 26.APRILLIL





Põlva tantsib_132



Rahvusvahelist tantsupäeva   tähistas Põlvamaa taaskord suurejoonelise üritusega Põlva Tantsib, mis seekord algas teatetantsuga Põlvast ja kulges 15 km mööda maanteed Moostesse. Kui Reilendri tantsijad oma teatetantsumaale jõudsid, hakkas  vihmasadu lõppema ja kui tantsuks läks, oli ilm juba kuiv. Joonas , tubli jooksja ja kiirkõndija, asus hoolega maad välja mõõtma ja nii me paaride kaupa ära jagunesimegi. Sirli aitas teisest otsast mõõtmisele kaasa ja mingi ebakõla tõttu jäi viimane osa maast (kahe mõõtmise vaheline osa) tunduvalt teistest lühemaks. Siis toimus kiire  maade nihutamine ning muusikaauto ja tantsumuusika saabumiseks oli kõik paigas. Viimasel hetkel jõudis kohale ka Janno ning kogu seltskond oli koos. Peale tantsu avaldasid kõik arvamust, et tantsumaa oleks võinud pisut pikem olla ja kõik sai kuidagi väga kiiresti läbi
Peale tantsu sõitsime Moostesse. Möödusime teatetantsijatest, kes vee tantsisid  ja neist, kes veel oma tantsujärge ootasid.
Maandusime korraks folgikotta, kohendasime end ning seejärel siirdusime rongkäigus Mooste viinakoja juurde, tegime ümbruskonnaga pisut tutvust ja siis kuulutatigi avatuks järjekordne muusikafestival Moisekatsi Elühelü.
Põlva tantsib_134Üle järve laulsid koorid tuntuid laule, mida kuulajad "siin pool järve" kuulata ja kaasa laulda üritasid. Siis toimus veel ühislaulmine juba Mooste pool, kus Uma Pido konnakoorid, nede hulgas tantsurühmade Helgerid ja Reilender koorid, Räpina ja Põlva rahvalaule laulsid. Ning Urmas Kalla eestlaulmisel läks laulev rongkäik tagasi folgikotta, kus algas kahe ürituse tähistamiseks simman. Laval oli  esmalt lõõtsamängijate kahurvägi (nende hulgas kaks lõõtsakuningat), siis Mooste rahvamuusikakooli kasvandikud ja viimaks ühendatud orkester. Mängiti tuntuid tantsulugusid, mille järgi oli lausa lust tantsida.
 Pidu lõppes kaugelt keset südaööd.

Ülevaatlik pildigalerii Tarmo fotoalbumist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar