pühapäev, 14. august 2011

LÄTIS KÄIDUD!

13.augustil sai teoks Reilendri tantsrühma reis Lätimaale koos Räpina valla tantsurühmadega Murelid, Helgerid ja Noored Naised. Sõbralik tantsuhuviline bussijuht Enn sõidutas meid kõigepealt Põlvasse panka, et vahetada eurod Lätis kehtiva raha vastu. Järgmine peatus oligi juba Aluksnes.
 Kõigepealt  uudistasime loodusmuuseumi, kus nägime enneolematut teokarpide ja kivimite kollektsiooni, igasugu vahvaid linnu- ja loomatopiseid ning liblikatekogu. Külastus lõppes tõelise vauuuuuuuuuu - ga , kui saime osa mineraalide valgusshow'st. Siis saime omal käel Aluksnega tutvuda- kes kammis kaubandusvõrku, külastas toidukohti või uuris kohalikke vaatamisväärusi (neid oli piisavalt, aega jäi napiks!)
Sõisime siis rõõmsalt Eesti piirile taas lähemale, Veclaicenesse. Seal toimus juba 6.eestlaste päev. Sinna oli kogunenud 17 erinevat tantsu- ja laulukollektiivi Läti ja Eestimaalt. Esmalt toimus eraldi õpituba lauljatele ja tantsijatele, et ühiselt õpitu  kontserdil ette kanda.
Õhtuse kontserdi eel saime kõhud täis, kohapeal ringi vaadata ning üritus algaski. Pidulikud kõned, tervitused, hobuste esinemine ning  kõik osalejad sammusid rongkäigus kõrgele mäe otsa vabaõhuväljakule. Kõik etteasted said   kiituse ja  ülikõva aplausi. Publik elas kaasa nii omadele kui külalistele.
 Kontsert oli tõeliselt rahvusvaheline- kõlasid  lood eesti, vene ja läti keeles. Eesti tantsijad olid seekord lätlastest üle! Kontserdi lõpp saabus koos pimedusega ning siis läks lahti emotsionaalne ühisesinemine- kõigepealt tantsijate hoogne ühisnumber ning siis lauljate eestikeelne "Ma tahaksin kodus olla"  ning "Puhu, tuul!" läti keeles. Tänusõnad kontserdi lõpus kõigile osalejatele ning tõrvikute valguses hakkas peale vahva tantsuõhtu. Loomulikult ei kiirustanud Reilendri tantsijad kohe minema, vaid võtsid aega kohalike muusikute ja lauljate rõõmuks veel tantsu lüüa.
Kojusõit algas pisut enne südaööd.


Sisuka päeva eest aitäh Margele ja reisi  igati kena kulgemise eest kõikidele tantsijatele!
Üritust jäi meenutama kõikide kollektiivide esindajate ühiselt kollaseks värvitud puhkekoht Korneti rahvamaja õuel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar