teisipäev, 26. juuli 2011

REILENDER EUROPEADEL

Kokkuvõttes võib kohe öelda, et tantsurühma Reilender Europeade- aeg kujunes algselt planeeritust tihedamaks. Alustada tuleb siiski neljapäevast, 21,juulist, kui pealelõunasel ajal vallutasid meie  tantsijad Tartu Teaduspargi hoovi. Peadirektor (Tarmo isa) isiklikult lubas kasutada asutuse kõiki ruume ja kohti, mida vajasime tantsuharjutuseks, riietumiseks ning  peale esinemist  pesemiseks ja puhkamiseks. Olime viisakad ning töötegijaid ei seganud, pakkusime huvilistele väikese etteastegi!
Üheskoos sõitsime tasuta bussiga linna ning otsisime üles oma esinemiskoha. Erakordselt kuuma ilma arvestades (suve kuumarekord!) oli meie esinemiskoht Rüütli tänaval selle päeva üks paremaid- majade vahel, mitte väga päikeseline ning publikut  rohkesti. Meie väga hoogne tantsukava meelitas tänavakohvikutes istuvad inimesedki  püsti tõusma ning tantsu vaatama tulema.
Saime osa teiste rühmade esinemistest ning suurest avakontserdist ja õhtu lõppes ühisel simmanil Raekoja platsil.



Reede õhtul olime ühises tantsuringis koos Helgerite ning Sahistajate salgakesega  simmanil Lintes, kus esinesid ka nende külalisrühmad Tsehhist ja Saksamaalt. Rahvast oli rohkesti ja pidu lõbus.
Laupäeva hommikul ootasime kohtumist oma külalisrühmaga Siepakat Soomest. Räpina keskväljak oli kella 10 ajal päris inimtühi, aga kui saabusid  teised valla rahvatantsijad ning 3 bussitäit Europeade külalisi, ilmus ikka päris kenake rahvahulk  kontserti vaatama. Saime tuttavaks soomlastega ning tutvustasime neile päevaprogrammi. Kontsert Räpinas oli huvitav, vallavanemgi vaatas esinemised lõpuni.

Kohe edasi Võõpsusse, sest seal ootas esinemine nii meid, kui ka külalisi. Kalameestepäeva üks osa oli Europeade kollektiivide kontsert ning jälle said esineda kõik omad ja külalised. Maitsvat mulgiputru kõht täis ning koos soomlastega (nende soovil) Lüübnitsasse ujuma. Peipsi pakkus mõnusat vett ujumiseks ja  rannas  asuvast vaatetornist nauditi suurepärast vaadet Euroopa idapiirile ja Venamaale. Välismaalased olid tihedatest festivalipäevadest pisut väsinud ning kindlalt ülekuumenenud, seepärast olid nad väga tänulikud võimaluse üle natuke lõõgastuda ning end vees jahutada.

Taas Võõpsus said huvilised laevaga Peisil sõita, Soome rahvatantsijad lasid  veel hea maitsta kohvil ning kohalike perenaiste magusatel küpsetistel.
Kinkisime Reilendri poolt Soome tantsurühmale oma rühma pildi koos kontaktandmetega, natuke muud nänni ja ilusaid Eesti komme ning läksime lahku. Soomlased  jäid meie poolt organiseeritud päevaga  väga rahule. Mitu korda tuli jutuks meie küllakutsumine ning  siiras nendepoolne huvi meiega tantsulist koostööd teha.

Europeade viimane päev ,Eesti päev, 24.juuli, oli meil jälle väga tihe, sest esinesime  ka koos Põlva Tantsurõõmu ning Heino Tartese kapelliga rahvarohkel Küüni tänaval kaubamaja laval. Põlva linna rahvas oli väga tänulik, et neid oma esinemiskavva kutsusime ning kindlasti saab siit alguse
edaspidine koostöö nende suurepäraste tantsijate ja pillimeestega.Saime osa Hanapäevade tegemistest , linn oli täis rahvatantsijaid,-muusikuid- igal pool toimus midagi.  Tarmo noor õde kostitas Reilendri noori tantsijaid maitsvate pannkookidega.
Kella kolmest algas traditsiooniliselt kirev osalejate rongkäik läbi Tartu vanalinna.
Meil vedas, sest olime päris rongkäigu algul. Seega jõudsime varakult lauluväljakule ning saime osa kõikide välisrühmade saabumisest väljakule ning vahvatest tervitustantsudest. Lehvitasime ning hüüdsime tervitusi meile tuttavatele tsehhidele, sakslastele ning soomlasetele ja sõpradele teistest tantsurühmadest.
Lõppkontserdi ootamise ajal  tegi vahva üllatuse Pille (Hele ja Kaja täditütar), kes tõi oma kodust  tantsijatele võileibu ning kostitas meid ka puuviljadega.
Europeade lõppkontsert oli väga huvitav, lõppes ühise Tuljaku ning võimsa ilutulestikuga. Taas rõõm tõdeda, et ühises tantsuringis Reilendriga olid tantsijad Vikerkaarest.




KOKKUVÕTTES  OLI KÕIK VÄGA  HUVITAV!











AITÄH KÕIKIDELE, KES EUROPEADEL 2011 TARTUS REILENDRI RIDADES TANTSISID NING KÕIGILE TEISTELE, KES HEATAHTLIKULT TANTSIJAID ABISTASID JA TOETASID!


1 kommentaar: